Vacature, maar dan anders

dsc_8600_resizeAls democratische club (Semler) of -iets meer van nu- een Cyane organisatie (Laloux) doen we de dingen soms net wat anders dan anders.

Zo ook onze sollicitatieprocedures.

Geen standaard vacature, geen functieprofielen, geen dingen die je allemaal eerst moet kennen of kunnen voordat we in gesprek willen. Nee, gewoon een uitdaging om te kijken of je bij ons past, of je van waarde kunt en wilt zijn voor een organisatie als de onze.

Een organisatie die goede mensen zoekt maar;
• Waar verantwoordelijkheidsgevoel en reuze veel plezier hebben in je werk hand in hand gaan.
• Waar de focus ligt op kunde en vaardigheden met de juiste (technische) bagage en niet andersom.
• Waar het veel belangrijker is dat je ons kunt laten zien dat je van toegevoegde waarde kunt zijn voor ons en onze klanten dan dat je de juiste opleiding hebt genoten.
• Waar drive en ambitie en het passen bij onze kernwaarden veel belangrijker is dan of je aankomend of zeer ervaren bent.
• Waar passie en plezier in het werk zwaarder telt dan een top referentie.
• Waar het kan voorkomen dat een verrassende achtergrond tot boeiende samenwerkingen kan leiden.
• Waar het niet van belang is dat je op de loonlijst staat of en aantal dagen per week als zelfstandig professional ons komt versterken.

Kortom, denk jij van waarde te kunnen zijn voor Treetops en vooral ook voor onze klanten verdiep je dan eens in ons bedrijf online en kijk of je iets kunt toevoegen aan onze organisatie en dan bedoelen we niet dat een autoverkoper met een vlotte babbel van waarde kan zijn, dan heb je het bovenstaande niet goed begrepen. Onze ervaring leert ons dat we op deze wijze juist heel selectief de juiste mensen aan onze organisatie hebben weten te (ver-)binden en dat denken we nu weer te kunnen doen.

Omdat 80% van ons werk communicatie betreft is het wel zinvol dat je ons juist op dat gebied verrast. Een bijzondere sollicitatie is dan wel gepast. Een sprekende pitch als je uitgenodigd wordt door 1 van mijn collega’s (we zijn immers democratisch dus laat ik onze collega’s graag aan zet om die keuze te maken) is dan ook het minste dat we van je mogen verwachten.

Dus;
• Ben je op zoek naar een uitdaging en denk je dat wij die mogelijk wel eens voor je zouden kunnen hebben.
• Denk je dat je in een team als dat van ons zowel voor de klant als het team van toegevoegde waarde kunt zijn.
• Ben je op redelijke termijn inzetbaar in loondienst of,
• Ben je op redelijke termijn beschikbaar voor 1 of meerdere dagen in de week als zelfstandig professional en
• Houd je van en frisse nieuwe aanpak als het gaat om je werk, je werkomgeving, je bedrijf, dan

Lijkt het me verstandig dat je eens kijkt wat wij dan zoal te bieden hebben en dat je desgewenst je bijzondere verhaal stuurt aan info@treetops.nl onder vermelding van “genieten bij Treetops” en ja, natuurlijk is daarbij een CV of een goed bijgewerkt LinkedIn profiel best handig.

We zien jouw uitdagende bericht graag tegemoet.

Groet, Fred

Oh ja. Liever geen uitzendorganisaties, werving- en selectiebureaus en andere goedbedoelde maar voor ons onwenselijke contacten alsjeblieft.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *