De Wens van Waarde te willen zijn

SvH

Klaar voor de kaarsenceremonie

Zelf ben ik niet een erg zorgzaam type. Ik sta dus niet meteen vooraan als een vriend, familielid of bekende ziek wordt, laat staan als dat een ernstige ziekte is.

Dat wordt nog wel eens afgedaan als ongevoelig of zelfs asociaal. Zelf zie ik dat toch wat genuanceerder. Het zit niet in mijn karakter om ‘zorgzaam’ te zijn. Ik kan daar geen goede vorm voor vinden, voel me er onprettig bij.

Maar betekent dat dan dat ik voor deze zieke bekende niet van Waarde wens te zijn? Zeker wel.

Samenloop voor Hoop

Onlangs liep ik met een team betrokken mensen mee met de Samenloop voor Hoop Valkenswaard. Een door het KWF geinitieerd, maar geheel door vrijwilligers opgezette 24-uurs wandeling op de atletiekbaan te Valkenswaard.

Om geld in te zamelen hadden wij als team (Route286) diverse activiteiten bedacht en we staken daar veel energie in met als doel onderzoek naar leukemie bij kinderen en onderzoek naar neuro-endocrien carcinoom (NEC) te kunnen bekostigen. Twee specifieke onderzoeken, met de belofte van het KWF dat minimaal 90% van de opbrengst van de Samenloop bij deze onderzoeken terecht zou komen.

Deze 24 uur heeft bijzonder veel indruk op mij gemaakt. Naast de ruim 1100 lopers die er allen waren voor hetzelfde doel, met hun eigen motivatie, waren ook de Survivors, de kaarsenceremonie en de slotronde zeer indrukwekkend en toen …. toen had ik het gevoel dat ik toch van Waarde kon zijn!

Niet als de mantelzorger voor een ernstig zieke, niet als de buurman die elke dag weer even de boodschappen doet, maar wel mijn talenten, kennis, kunde, netwerk inzetten om te zorgen dat onderzoek naar die vreselijke ziekte wordt gefinancierd. Dat is mijn manier om van Waarde te kunnen zijn.

Wordt vervolgd

Net als de meeste van mijn teamgenoten was er na de 24 uur en per persoon circa 95 rondjes op de atletiekbaan, het gevoel dat we op het vevolg geen 3 jaar wilden wachten. Over 3 jaar pas is in Valkenswaard de volgende Samenloop voor Hoop. Dat hoeft echter helemaal niet. We kunnen natuurlijk nu drie jaar gebruiken om ons voor te bereiden, geld in te zamelen en dat allemaal op een prettige en ongedwongen manier.

Dat doe ik en met mij diverse van mijn Route286 teamgenoten, door te gaan wandelen. Hoe, lees dat in mijn andere blog. Dan kan ik, kunnen wij, ook van Waarde zijn voor die ernstig zieke patienten en geloof me, in gedachten zijn we veel vaker bij jullie uiteraard.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *