Prioriteiten stellen

hard werken

hard werken

Vele storten zich tijdens een mindere periode op het bedrijf juist op het werk.

De enige manier om het tij te keren lijkt dan dus werken te zijn en, eerlijk is eerlijk, ik ben daarop geen uitzondering.

Het nadeel is dat werk dan juist meer energie kost dan normaal en ook dat veel werken niet meteen leidt tot meer werk (lees; betaald werk ofwel omzet).

Dus ging ik ook op zoek naar zaken die mij energie gaven in plaats van dat ze alleen maar energie kosten.

Zaken die in veel gevallen trouwens wel degelijk met werk te maken hadden maar soms ook helemaal niet. Zo startte ik verschillende eigen netwerken, begon een coöperatie op gebied van huisvesting en goot ik sponsoring in natura voor het Kinderfonds in het vat. Allemaal aan mijn werk verbonden.

Ik begon echter ook aan mijn netwerk in de Kempen te werken. Werd bestuurslid van Vereniging Promotie Bergeijk, gaf de Uitdaging een (heel klein) zetje in de rug en werd lid van de werkgroep Groenste dorp van Europa, maar ben ook al jaren bestuurslid van de plaatselijke voetbalclub.

Allemaal zaken die mij, juist in die mindere periode, energie gaven. Ze doorbraken de negatieviteit die nu eenmaal gepaard gaat met een slechte periode en dat voelde goed. Ik had er overigens toen natuurlijk ook juist meer tijd voor en -minstens zo belangrijk- ik had er ook behoefte aan.

Nu het echter in rap tempo met mijn bedrijf weer de goede kant op gaat wordt het drukker en drukker en dat niet alleen, omdat het werk ook weer positiever en leuker is geworden, krijg ik ook weer energie en geef ik weer meer energie aan het werk zelf.

Dat voelt overigens prima maar het brengt me nu wel in een lastig parket. Al die initiatieven die ik nam en die dus energie gaven, maar wel tijd kosten, komen nu onder druk. Zeker nu ik naast mijn ondernemerstaken ook een project voor 20 uur in de week zelf ga doen. Top! Ik ben er reuze blij mee. Dat wel, maar ook onhandig.

De omgekeerde wereld dus. Juist na de crisis geen tijd meer voor die extra zaken, maar dat zijn wel zaken die vaak ook met een doel zijn gestart. Het spijt me dan ook voor die mensen die meer van me verwachten. Die juist op me rekenden omdat ik er eerder zoveel energie in stak. Excuses dus, maar ik zal keuzes moeten gaan maken en dat is nooit fijn.

Doordat het nu weer zo goed gaat heb ik simpelweg minder tijd voor die extra en veelal ook leuke zaken.

Het enige voordeel nu. Ik kies uit luxe. Niet omdat ik niet anders kan, maar het spreekt voor zich waar mijn prioriteiten liggen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *