Trots

Het is vast herkenbaar, tenminste voor de ‘ouders’ die dit lezen; trots zijn op je kind of kinderen. Dan bedoel ik overigens niet trots omdat ze er zijn, iets wat natuurlijk ook het geval is als je net moeder of vader bent geworden, maar trots op een prestatie, een keuze. Iets wat ze in het leven verder brengt.

Marit

Natuurlijk ben ik trots op Marit (8 jaar), dat ze het zo lekker doet op school, dat het zo’n leuke spontane meid aan het worden is, maar ook dat is niet wat ik bedoel. In dit geval bedoel ik trots op die twee oudsten van ons. Trots omdat ze de afgelopen periode iets hebben bereikt of de keuzes hebben gemaakt voor de rest van hun leven, want zo is het toch echt.

Lars

Voor Lars (17 jaar) geldt dat hij na een min of meer verloren jaar, maar hoe verloren is een jaar als het je helpt je keuzes beter vast te stellen, nu pretlichtjes in de ogen krijgt als hij aan de gang gaat met zijn keuze voor volgend jaar. Lars heeft zijn keuze gemaakt. Na een jaar (te weinig) leren, wordt het volgend jaar een BBL opleiding. 4 dagen begeleidt werken en 1 dag school. En dat niet alleen, ik heb hem in contact kunnen brengen met een middelgroot staalbedrijf waar hij die vier dagen mee kan vullen. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en hij heeft er dan ook geen gras over laten groeien en direct initiatief genomen en op gesprek geweest bij de directeuren van het bedrijf.

Zonder aarzeling ging hij in gesprek en kreeg meteen een prachtig toekomstperspectief voorgeschoteld. Een perspectief dat hem biedt wat hij graag wil, maar ook dat zijn capaciteiten zich er kunnen ontwikkelen en het enthousiasme waarmee hij dit heeft opgepakt is aanstekelijk. Zijn nieuwe baas is dus al geregeld, nu de school nog.

Jochem

Ook Jochem (20 jaar) is inmiddels weer verder in zijn ontwikkeling. Feitelijk rond hij zijn ‘major’ dit jaar al af en dat gaat hem vrij gemakkelijk af. Volgend jaar heeft hij dan nog een half jaar een ‘minor’ studie (een aanvullend afwijkend vak) en dat wordt (vooralsnog) Game Design en het andere half jaar wordt stage.

Nu heeft hij ook een eigen bedrijf (Dude) en via onze “overbuurvrouw” is hij daarmee in een geweldig traject terechtgekomen. Hij maakt voor haar filmpjes met ‘Augmented Reality’ en we stonden versteld hoe ver hij daar dan al mee is. Stel je voor het stadhuis in Eindhoven, maar dan gezien door de camera van je smartphone. Plots valt dan de gevel er van af! Heel bijzonder om dat te zien.

Kortom ik ben trots. Trots op beide mannen omdat ze zich geweldig ontwikkelen als mens en in hun vak. Dat stemt mij zeer gelukkig en ik ben er van overtuigd dat jullie dat gevoel herkennen.

2 Responses to Trots

  1. Paul Mulder says:

    Da’s nou precies wat ik bedoel! Iets hardop in de wereld zeggen zonder dat het belangrijk is of er iemand luistert. Je hebt het i.i.g. gezegd. (En voor je zoons is het erg belangrijke informatie die ze waarschijnlijk wel weten, maar toch graag eens ‘zwart op wit’ zien..)

  2. Fred Rommens says:

    Gezien de reacties (op Facebook dan) is er toch wel iemand die luistert en het gevoel deelt :o)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *